Zestárneme spolu?

Je možné žít plnohodnotný a šťastný život s jedním partnerem?

Věřím, že ano. Co se stane, pokud dva lidé zkouší plně pochopit jeden druhého, překonávají obtíže a prohlubují to poznání?

Každým krokem se otevírá čím dál nedozírnější Vesmír.

Když si myslím, že jsem hodně o partnerce pochopil, přijde nové. Vlastně je to velice dobře nadávkované. Procházet si takový poznávání, je nekončící vývoj, růst.

Slýchám názory, že každý člověk stojí za „ochutnání“, že každý nese něco, co stojí za objevení. Nové věci, které toho poutníka „zahradou milenců“ obohacují. Interpretace tantrického, že každá z milenek mě může něčemu naučit, poděkujeme si za lekci a jdeme dál. Na to nemůžu reagovat zájmem.

Přirovnání Deidovské Cesty vášně k whirlpoolu, kde je sice hodně bublinek a světýlek, teplo a je z toho hezky, nicméně na můj vkus je zde velmi přeplněno. Já chci být součástí oceánu.

Pokud bych si představil, že žena, se kterou žiju je jaksi limitovaná, tak stejně i já jsem limitovaný pro ni. Takový vztah je dohodou o žití v rybníčku, který má více či méně stanovené břehy, množství vody, množství energie. Nesouhlasím. Pokud jsme stvořeni k obrazu Božímu, nemůžeme být limitováni.

Říká se, omezení jsou pouze v naší hlavě…

Za prvé. Muž i žena ve vztahu, který je postavený na jejich rozhodnutí nepřestávat v objevování a otevírání se tomu druhému, je založen na tom chtění. V dobrém i zlém. Nejlépe pokud chtějí oba. V nekončící hravosti, polaritě. Když to nejméně čekáš, žena vyjde z koupelny v kostýmku BatGirl a šlápne ti podpatkem do rozkroku a to vše v té hloubce, ve vší hloubce Universa.

Jak energie není omezena, tak i vztah, který je manifestací něčeho mnohem většího, než jen lidského srdce. Na takové úrovni vztahu dochází k úplnému napojení, proudění skrze milování, sdílení, absolutní otevření se, přijetí.

Opravdový vztah začíná až tehdy, když si uvědomíme, že neexistuje něco jako dokončení růstu, že každý člověk v sobě obsahuje vše a to vše musí být objeveno a projeveno.

Před lety jsem si v jednom z velmi vášnivých období se svou ženou napsal, že spojení muže a ženy je rovno srážce dvou galaxií. Explodující nekonečno jevů.

Pokud chci VŠE, hledat jinde znamená bloudit.